Historia

Parrun perustaminen ajoittuu -70-luvun alkupuoliskolle. Vuonna 1972 Parru on perustettu liikunnasta ja urheilusta kiinnostuneiden ihmisten keskuudessa parantamaan, vielä melko tuoreen, yliopiston liikunta mahdollisuuksia. Vuoden -73 joulukuussa Lappeenrannan teknillisen yliopiston edustajisto sai päätettäväkseen uuden ylioppilaskunnan alaisen kerhon perustamisen. Ja vuoden 1974 alusta sai Parru nimensä ja virallisen asemansa yliopiston opiskelijoiden liikuttajana.

Reima Sipari(ex-PJ) ja Ilari Haikarainen(tiedottaja) jatkamassa pitkää perinnettä logonmaalaushommissa vappuna 2013

Myöhemmin Parru on ulkoistettu ylioppilaskunnasta omaksi yhdistykseen, jollaisena se toimii edelleenkin. Jos on Parru irtaantunut ylioppilaskunnasta, niin on myös Parrusta irtaannuttu.

Peri Karjalainen laji Kyykkä on kuulunut lappeen Rantalaisten teekkareiden, ja myöhemmin myös kyltereiden, harrastuksiin Parrun alkuajoista alkaen. Kyykän harrastus toimi pitkään Parrun alaisuudessa, mutta 80-luvulla Nationaali Kyykkä Liika (NKL) irtaantui Parrusta omaksi yhdistyksekseen. Vähän tätä ennen Parrun alla oli toiminut myös NKL Fan Club, joka on toistaiseksi ainoa Parrun jaosto, joka on ollut puhtaasti kannatusjaosto.

Parrun alaisuudessa on ollut kilpailutoimintaa jääkiekossa, lentopallossa, koripallossa ja jalkapallossa, sekä sisäjalkapallossa eli futsalissa. Pääasiassa kilpailutoiminta on ollut eri puulaakisarjoihin osallistumista, mutta onpahan futsal joukkue ollut tarpeeksi korkealla saadakseen tuloksensa, kaikkien penkkiurheilijoiden palvomaan, teksti-tv:seen. Tällä hetkellä Parrun kilpailutoiminta rajoittuu jääkiekkoon, futsaliin ja jenkkifutikseen. Lisäksi luistelujoukkue Parru Ice Girls aloitti toimintansa vuonna 2018.

Puulaakisarjojen lisäksi Parru on niittänyt mainetta ja kunniaa tehtailemalla maailmanennätyksiä. Niitä on syntynyt, niin 100m pikaviestissä, kuin 400m pitkässä viestissäkin.